Kurser i ölbryggning och företagande inom bryggeriverksamhet
För att genomföra en kurs behövs det 8-10 kursdeltagare.
Ni får en bra dokumentation av vad vi gjort, samt att fika och lunch ingår på plats i HumleLirets restaurang. Vi kan även hjälpa till med tips på boende i byn vid kursens genomförande.



Bryggkurs KGB

Bryggkurs (ca 8 timmar, 10 deltagare)
En dag där vi varvar praktik och teori.
Deltagarna får vara med om samtliga praktiska moment under bryggdagen, som innefattar:
Inmäskning, lakning av vört, vörtkok med humle, kylning av vört och tillsats av vald jäst.
Mellan de praktiska momenten går vi teoretiskt igenom vad vi gjort, vilket innebär;
- Extraktgivare, vad är det?
- Hur mycket får man ut av varje kilo malt?
- Humle, hur mycket ska jag ha i mitt öl?
- Humlets egenskaper, hur räknar man ut beskan i det blivande ölet?
- Hur kan man kyla vört på ett bra sätt?
- Vilken jäst väljer jag, hur fungerar jäst, vilka egenskaper, egenheter, möjligheter ger den?
- Jäsning, lagring, hur får ölet kolsyra?
- Flaska eller fat?
Nästa kurs under planering.




Bryggkurs KGB

Att starta ett mikrobryggeri (ca 8 timmar, 10 deltagare)
- Att starta ett bryggeriföretag
- Att bidra till ett rikare lokalsamhälle
- Att öka företagsamhet
- Drömmen om att klara sig själv
En dag för dig som tänkt tanken...
Vi använder texten "Självförsörjande landsbygd" som utgångspunkt.

Nästa kurs under planering.







Klövsjö Gårdsbryggeri | Tel: 070 - 582 91 02 | Blybergsv. 9, 845 97 Klövsjö | info@kgb-bryggeri.se


web design: diablito.se